Beauty Tips Sonbahar Bakım Önerileri

Yaz aylarının sona ermesiyle birlikte güneşin kazandırdığı canlı bronz tenlerin, yavaş yavaş rengini kaybetmeye, donuk bir hale gelmeye başladığı bu dönemde cildimize rengini ve yumuşaklığını nasıl kazandırırız?

sunny_day_at_the_beach

Özellikle güneş yani ultraviyole radyasyonu cilt yaşlanmasının en önemli nedenleri arasındadır. Deniz, havuz suyu ile sürekli temas ve aşırı sıcak hava ve nem etkisiyle derinin nem dengesi bozulur. Yaz aylarının ardından sonbaharın gelmesiyle beraber sıcaklıktaki ani düşmeler ve yükselmelerle sıcaklık anormalliklerinin yaşanması derinin savunma mekanizmalarını zayıflatır. Kış ise cilt açısından koşulları zor bir mevsimdir. Sonbahar ayları cildimizi kış dönemine hazırlamamız için bir fırsat dönemidir.  Peki bu hazırlığımızı nasıl yapmalıyız ?

drought

Kuruluğa karşı ne gibi önlemler alınmalıdır ?

Ciltteki kuruluk ile ilgili olarak ilk önce ciltteki ölü tabakayı atmanız için güçlü bir peeling tavsiye ediyoruz. Ciltten atılan ölü deri hücreleri daha nemli hücrelerin üretilmesine neden olacak böylelikle yüzünüz genel nemini kazanacaktır. Kreminizi bol kullanmak yerine yağ oranı yüksek bir krem kullanmak cildinizin nem dengesini korumanıza yardımcı olur .

argan_oil

Cilt tarafından kolay emildiği için krem gibi kullanabileceğiniz argan yağı, yumuşatıcı etkisiyle 3 gün düzenli kullanımdan sonra, pürüzlü ve kuru cildi yumuşak ve pürüzsüz hale getiriyor. Cildi muhafaza eden doğal bariyerleri kuvvetlendiren yağ asitlerini içeren argan yağı, çevresel etkenler, stres gibi cildin yıpranmasına sebep olan durumlarda etkili ve doğal koruma sağlıyor.

coconut-oil

Sıradan nemlendiriciler cildinize nem olarak ek su sağlar. Cilde hapsolan su buharlaştığında ise cilt daha fazla kuruma gösterir. Hindistan cevizi yağı ise yapısı gereği kuru bölgelere doğru hareket eder. Kurumuş cilt üzerindeki yüzeye nemi hapseder ve cilde canlılık sağlar.

fruits_vegetables

Dengeli ve sağlıklı beslenmek de cildin korunmasını sağlayan adımlardan biri. A, C, E vitaminleri, çinko, bakır, demir, selenyum alımı yanında zayıflama diyetlerinin abartılmaması gerekir. Yine cilde gerekli olan yağ ve karbonhidrat alımının da dengelenmesi şart.

natural_peeling

Sonbahar bakımının temel kuralı nedir?

Cildimizi ölü hücrelerden temizleyerek yeni bir sezona hazırlamamız çok önemli. Yaz sonrası gerek cildimizde gerekse vücudumuzda oluşan kuru cilt tabakasının yenilenmeye ihtiyacı vardır. Bu nedenle peeling özelliğine sahip temizleyicilerle yüzümüzü itinayla temizlememiz önerilir. Aynı şekilde vücudumuzun da temizlenmeye ve şımartılmaya ihtiyacı vardır. Sonbaharda da güneş koruyucumuzu asla ihmal etmemeliyiz.

stk68190cor

Sonbaharda saç dökülmelerine dikkat!

Deniz, klor ve güneşin saçlar üzerindeki yıpratıcı etkilerinden bahsetmiştik. Dolayısıyla yaz mevsiminde korumasız bırakılan saçları sonbaharda, kötü bir görünümle birlikte sağlık sorunları bekliyor .Kuru ve cansız saçlar ise mevsim değişikliğinin etkilerinden fazlasıyla nasiplerini alıyorlar. Saçlar matlaşıyor, uçlarında ise çatallaşma ve kırılmalar göze çarpıyor.Peki ne yapmalı?

hair_clay_mask

Öncelikle saçlarınızın durumuna göre kırılan ve matlaşan saçların uçlarından bir miktar kesilmesi gerekli ardından saç bakım maskenizi haftada bir yaparak saçlarınız güzel bir görünüme kavuşabilir. Yeşil kil bu konuda yardımınıza hazır . Yeşil kilin saç için faydalarına bakacak olursak; yağlı saçlara sahip olanlar saçlardaki yağı dengelemek için,saçlara canlılık, dolgunluk kazandırmak için ve en önemlisi saç dökülmesini azaltmak için bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

1 çay bardağı yeşil kil

2 yemek kaşığı gül suyu

1 tatlı kaşığı bal

Krem kıvamına getirdikten sonra önce saç diplerine ardından tüm saça yedirerek uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra saçınızı yıkayın,bu maskeyi haftada 1 defa uygulayın ve sonucu görün .

green_clay_mask_for_skin

Yüz için faydasına gelecek olursak ; cilt altındaki iltihabı maske sayesinde dışarı verir ve derinlemesine temizlemede yardımcı olur. Cildi sıkılaştırır , kırışıklıkları azaltır ve düzenli uygulamada yumuşak ve pürüzsüz bir cilt sahibi olursunuz.

1 yemek kaşığı yeşil kil

1 tatlı kaşığı gül suyu ya da papatya suyu

Bu iki malzemeyi karışıtıp göz çevresi hariç tüm yüze uygulayın, maske kuruduktan 2 dakika sonra ılık suyla durulayın. Haftada 1 defa uygulayın.

beauty_pic

Unutmayın her şeyin fazlası yarar değil zarar getirir.