Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Tasarımcı

En iyi moda tasarımcıları, moda endüstrisi üzerinde kalıcı bir iz bırakmak eğilimindedir. Onlar moda akımları ve ikonik görünümler yaratmış, bize yol göstermişlerdir.

Sizin için gelmiş geçmiş en iyi tasarımcıları 10 maddede ele aldık.

1-) COCO CHANEL

coco_chanel

Gabrielle ‘Coco’ Chanel modern kadının giyiminde devrim yaratmıştır. Onun tasarımları kadın vücudunu zamanın kısıtlayıcı korseli tasarımlardan kurtarmıştır.  Takım elbiseleri, çantaları ve öncülük ettiği “küçük siyah elbise” ile birçok insanın hayatında yer almıştır.

2-) YVES SAINT LAURENT

yves_saint_laurent

Yves Mathieu-Saint-Laurent genellikle modern modaya yol gösteren ve belirleyici güce sahip olan biri olarak tanınmıştır. O kadınlar için erkeksi uygulamalar yaptı. ‘Le Smoking’ isimli kadınların smokin giydiği görünümü ile ünlü oldu.

YSL markası bu güne kadar hala en imrenilen markalardan biridir.

3-) CHRISTIAN DIOR

christian_dior

Christian Dior ilk koleksiyonunun lakabı ‘New Look’(Yeni Görünüm) ile kadın modasında ikonik bir akım yakaladı. Onun tasarımları tam bir feminen akım göstermiştir ve savaş sonrası modayı yönlendirmiştir.

O günden bugüne Dior tasarım evi canlı kaldı ve günümüzün en başarılılarından oldu.

4-) VIVIENNE WESTWOOD

vivienne_westwood

Vivienne Westwood 1970’lerde çatışmacı moda kariyerine başladı. İngiliz tasarımcı Punk modasından etkilendi ve koleksiyonları o zamanlar için oldukça sıradışıydı. Bugün ise, çağdaş modacılar arasında önemli bir oyuncu olarak görülüyor.

5-) MARC JACOBS

marc_jacobs

Marc Jacobs listedeki en çağdaş tasarımcılardan birisi. 90larda tasarladığı “grunge-inspired” koleksiyonu ile ün kazandı. Ve  Louis Vuitton için yaratıcı yönetmen oldu.

6-) ALEXANDER MCQUEEN

alexander_mcqueen

Listedeki diğer tasarımcılara göre kariyeri kısa olan Alexander McQueen’ in, modern zamanımızın en iyi tasarımcılarından olduğuna hiç şüphe yok. “British Designer of the Year” ödülünü kazanmıştır.

7-) CALVIN KLEIN

calvin_klein

Calvin Klein sofistike spor giyim tasarımları ile çok yönlü modern modayı tanımlıyor. Onun tasarımları modern kadın ile uyum içinde olduğumuzu bize hatırlatıyor. Diğer tasarımcıların koleksiyonlarının aksine son derece giyilebilir ve ulaşılabilir oldu.

😎 KARL LAGERFELD

karl_lagerfeld

Freelance olarak bir çok tasarım evine yardımcı oldu. Kendi tasarım evi var, Chanel’in yaratıcı editorlerinden ve ayrıca zamanımızın en iyi tasarımcılarından biri.

9-) VALENTINO GARAVANI

valentino_garavani

En iyi tasarımcılar onları tanımlayacak bir şeye sahiptir. Valentino da imzası olan “Valentino Kırmızısı” abiyeleri ile ünlüdür. Tasarımları dünyanın en büyük galerileri ve müzelerinde sergilendi.

10-) GIORGIO ARMANI

giorgio_armani

Modern takım elbiseleri ile erkek giyimine devrim niteliğinde yeni bir akım getirmiştir. Takımları bir çok tanınan kişi tarafından giyilmiş, bir çok filmde yer almıştır.