Genç Girişimciler We Are Young Etkinliğinde Buluştu

CEOtudent‘ın organize ettiği, genç girişimcilerin kendi hikayelerini anlattığı We Are Young etkinliği 6 Mart‘ta İTÜ‘de gerçekleştirildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Remzi Ülker Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Üniversite Medya Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Şeniz, Kidimami Kurucu Ortağı Canan Döşlü, Nerdeicek.com Kurucu Ortağı Cem Narmanlı, KTH Event Agency Kurucusu ve CEO’su Efe Kethuda, Lala Eğitim Teknolojileri Kurucu Ortağı Eray Erdoğan, Anlatsın.com Kurucu Ortağı Eril Gün Ezerel, Ustamdan Kurucu Ortağı Müge Ulusoy, Otsimo Kurucu Ortağı Zafer Elcik ve CEOtudent Kurucusu Yağmur Avvurur ilham veren hikayelerini katılımcılarla paylaştı.

ceotudent-we-are-young-etkinlik-6-mart-ekip

Fotoğraf: CEOtudent ekibi

Açılış konuşmasını yapan İTÜ Ginova Yönetim Kurulu Başkanı Şebnem Burnaz: “Birbirine zincirle bağlı bir girişimcilik ekosistemi var. Sürdürülebilirlik çok önemli. Sizleri görünce girişimciliğin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladım. Bugün iyi ki buradasınız.” dedi.

Kardeşi otizmli olduğu için Otsimo uygulamasını geliştiren Zafer Elcik amaçlarının otizm eğitimini demokratikleştirmek olduğunu söyledi. Genç girişimciler için “Girişimci olmak istiyorsanız hayallerinizin peşinden gidin. Bu iş okulla yürümüyor, risk alın. Kararlarınızı alın sonra ailenizden destek alın.” tavsiyesinde bulundu.

Şiirinin birinci olduğu yarışma ile hikayesinin başladığını belirten Üniversite Medya Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Şeniz, ailesinden özellikle babasından her zaman destek gördüğünden bahsetti. Boğaziçi Üniversitesi’nde kurduğu medya ekibinin Üniversite Medya Birliği’nin temelini oluşturduğunu söylerken girişiminin ilerleyebilmesi için fedakarlıklar yaptığının da altını çizdi. Takım ruhunun öneminden bahseden Şeniz, ÜMB’nin aynı zamanda bir aile olduğunu ve bu sistemde bulunan herkesin kendini bu ailenin bir parçası olarak gördüğünü söyledi.  Atakan Şeniz, “Nasıl bir fikriniz olursa olsun, eğer inanıyorsanız adım atmanız gerekiyor. Lütfen fikirlerinizi somut hale dönüştürün. Benim ÜMB için yola çıkarken üç silahım vardı: İnanç, sabır ve azim.” şeklinde konuştu.

Başarı odaklı içerikler ile üniversitelilere ve genç profesyonellere zengin bir vizyon ve yaşam biçimi kazandırmayı amaçlayan CEOtudent‘ı Mayıs 2015’te kurduğunu belirten Yağmur Avvurur, CEOtudent’ın doğmasında üniversiteye başladığı yıldan sonra dijitale karşı olan ilgisinin ve heyecanının giderek artmasının etkili olduğunu ifade etti. Sadece online dünyada değil, etkinlikler organize ederek offline tarafta da varlık gösterdiklerini söyleyen Yağmur Avvurur, okuduğu bölüm olan mühendisliği meslek olarak asla yapmayı düşünmediğini kaydetti.

universite-medya-birligi-yonetim-kurulu-baskani-atakan-seniz-we-are-young-etkinligi-ceotudent