Gençlerin Dijital Alışkanlıkları Araştırması’nın Sonuçları Duyuruldu

Medya Derneği ve Üniversite Medya Birliği ortaklığıyla gerçekleştirilen Gençlerin Dijital Alışkanlıkları Araştırması‘nın sonuçları yapılan basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.

Üniversite öğrencilerine interneti hangi amaçla kullandıkları, takipçi oranlarının ne olduğu, sosyal medyadaki paylaşımları, internetten yaptıkları alışverişler ile ilgili soruların sorulduğu araştırmanın sonuçları Medya Derneği Başkanı Ekrem Kızıltaş ve Üniversite Medya Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Şeniz tarafından açıklandı.

Medya Derneği  ve Üniversite Medya Birliği ortaklığıyla biri KKTC olmak üzere 20 ildeki 40 üniversitede eğitim gören 810 öğrenciyle yapılan araştırmada, dijitalin son yıllarda artan gücü, akıllı telefonlar, teknolojik trendler ve üniversite öğrencilerinin sosyal medya kullanımı ölçüldü.

Üniversite Medya Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Şeniz’in istatistiksel sonuçları açıklamasıyla devam eden basın toplantısı, basın mensuplarının araştırmaya yönelik sorularının yanıtlanmasının ardından son buldu.

Araştırmanın detaylı sonuçları için tıklayın