İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Dumansız Kampüs!

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma günü kapsamında, aynı zamanda Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı olan Dr. Mustafa Aydın, Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu İstanbul Aydın Üniversitesi’nde “Dumansız Kampüs” konseptine geçtiklerini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 2004 raporunda, sigara yasakları artırılmadığı takdirde 21. yüzyılın sonuna kadar 1 milyar insanın sigara sebebiyle hayatını kaybedeceği öngörülüyor. Bu öngörüyle birlikte Dr. Mustafa Aydın, Türkiye’de her yıl 25 milyar doların sigaraya harcandığını ve 15 bin insanın da sigara içmediği halde içenler tarafından zehirlenerek öldürüldüğünü ifade etti.

Tüm bu korkutucu veriler dikkate alınarak, Türkiye Sigarayla Savaş Derneği’nin katkılarıyla 2011 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi’nde “Dumansız Kampüs” projesi için ilk adımlar atıldı. Son olarak, Dr. Mustafa Aydın Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde yaptığı açıklamada “Üniversitemizin senato kurulunun kararı ile hayata geçireceğimiz Dumansız Kampüs projemizle beraber sigara içenler, sadece belirli alanları kullanabilecekler. Ayrıca ilgili mekanlara ‘radyasyon vardır’ işaretleri koyduk. Artık sigara içmeyen arkadaşlarımız, içenlerden etkilenmeyecek” diye konuştu. Bu kapsamda sigara içen öğrenciler yalnızca kampüsün sarı çizgilerle belirlenen açık alanlarını kullanabilecekler. Ayrıca bu alanlar dışında sigara içen öğrencilerin, üniversitenin disiplin kurulu tarafından cezalandırılacağı da belirtildi.

Üniversite Medya Birliği’nin yaptığı görüşmeleri, iş ortaklıklarını, üye kulüplerin etkinliklerini, medya sponsorluklarını, iş ortaklarının düzenlediği organizasyonların haberini yapar. Üniversite öğrencilerini ilgilendiren her konuda ÜMB bloga içerik üretir. Medya ve iletişim sektöründen alanında uzman kişiler ile röportajlar yapar. Sektörün öncü kişilerinin katıldığı workshoplar düzenler.