.istanbul ve .ist Uzantılı Alan Adları Kullanıma Açıldı

Yeni girişiminizi Nokta İstanbul alan adlarından biriyle kaydetmek istiyorsanız artık beklemenize gerek yok. Geçtiğimiz Ocak ayı sonunda tanıtımı yapılan .istanbul  ve .ist uzantılı alan adları bugünden itibaren Türkiye’de faaliyet gösteren şirketler ve markalara açıldı.

1-31 Mart tarihleri arasında, Türkiye’de faaliyet gösteren yerli markalar, kamu kuruluşları, girişimciler, şirket, dernek, STK vb. kurumların belge ibrazı ile bu üst düzey alan adları için başvuru yapmaları mümkün. Bununla birlikte bireysel kullanıcılar da kimliklerini .istanbul ve .ist alan adlarına kayıt yaptırabiliyor.

Dünya çapında herkesin .istanbul ve .ist üst düzey alanında isim kaydetmesine imkan tanıyan “açık” ve “kısıtlanmamış” olarak sunulan Merkezi Kayıt Kurumu servisleri, yerel ve global şirketlere, girişimci ve alan adı sahiplerine yeni kaynak ve fırsatlar sunarak, İstanbul’un kültürel ve tarihi mirasını dünyaya tanıtmanın yanısıra ekonomik büyümeyi ve gelişmeyi destekleyecek.

Alışık olduğumuz alan adı uzantılarıyla (.com, .net, .org, .info) birlikte coğrafik, marka, topluluk ve jenerik kategorileri ile yaklaşık 2000 yeni üst düzey alan önümüzdeki yıllarda internet adreslerinin kullanımında yerlerini alacak. Dünyadan 66 coğrafik alan başvurusu içerisinde İstanbul, .istanbul ve .ist ile iki alan adı uzantısına sahip birkaç şehirden birisi.

Kaynak