İTÜ’lüler Avrupa’nın En İyi Mühendisi Olmak İçin Yarışacak!

Medya partnerlerinden biri olduuğumuz 7. İTÜ BEST Mühendislik Yarışması, BEST öğrenci organizasyonunun düzenlediği Avrupa BEST Mühendislik Yarışması’in İTÜ’deki yerel ayağı olarak  18-19 Mart tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde gerçekleştirilecek.

Avrupa’da öğrencilerin organize ettiği en büyük mühendislik yarışması olarak bilinen EBEC in İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek olan yerel ayağı EBEC Istanbul ile, İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri, Belgrad’a giderek Avrupa’nın en iyi mühendisi olmak için yarışacak!muhendisler-ebec-istanbul-da-yarisiyor-itu-best-universite-medya-birligi-program-akisi
EBEC Istanbul; hiçbir ön hazırlık gerektirmeyen, gerçek zamanlı, genel mühendislik konulu, yaratıcılık, takım çalışması, zaman yönetimi, pratik zeka gibi olguları temel alan ve tüm İTÜ öğrencilerinin katılabileceği bir yarışmadır. İki kategoriden oluşan bu yarışmanın Takım tasarımı kategorisinde belirli malzemeler kullanılarak bir prototip inşa etmek amaçlanırken, vaka analizinde teknik ve yönetimsel problemleri çözmek amaçlanmaktadır. 4’er kişilik takımlar halinde katılacak öğrenciler, 2 gün boyunca yetenek ve becerilerini pratiğe dökerek yarıştıracaklardır.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin düzenleyeceği bu yerel BEST mühendislik yarışmalarının birincileri Ankara’ya giderek, zincirin ikinci halkası olan EBEC Türkiye’de buluşacaklar. EBEC Türkiye’nin kazanan takımı ise diğer ülkelerde düzenlenen 88 yerel ve sonrasında 15 ulusal yarışmanın finalistleri ile birlikte hayallerini gerçekleştirmek ve Avrupa’nın en iyi mühendisi olmak üzere bu sene Belgrad‘da düzenlenecek olan EBEC Final’da yarışacak.

Destekçileri arasında Ford Otosan, Borusan Holding, ThyssenKrupp ve Unilever gibi kendi alanlarında lider şirketler yer aldığı yarışmaya katılmak ve Avrupa’nın en iyi mühendisi olmak adında bu unutulmaz deneyimin bir parçası olmak için son başvuru tarihi 13 Mart!

Detaylı Bilgi ve Katılım İçin Tıklayınız