Lüks ve Moda Semineri’nin Ardından

Üniversite Modası tarafından geliştirilen, İFA Paris-İstanbul Uluslararası Moda Akademisi tarafından desteklenen Lüks ve Moda Semineri 24 Haziran Salı günü Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nde (BÜMED) gerçekleşti. Seminere Nicolas Gand,Tuğba Kuzdere, Emre Erdemoğlu, Aydan Baktır, Stephanie Triau ve Ayşim Özgür gibi moda ve lüks profesyonelleri konuk oldu.

Açılış konuşmalarını Üniversite Modası Genel Koordinatörü Fatma İZCİ, İFA Paris-İstanbul Uluslararası Moda Akademisi Genel Müdürü Ali Toron, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Koordinatörü Alişan Kuloğlu yaptı.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seminer, Christian Dior’un Türkiye Temsilcisi olan Nicolas Gand’ın konuşması ile başladı. Konuşmasına Christian Dior’un stratejik planlaması ile başlayan Gand, Dior’un gelişimi hakkında bilgi verirken lüks marka olma yolunda ilerlemenin önemli noktalarını açıkladı.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Erkek Giyiminde Lüksün Önemi” hakkında konuşmasını yapan genç tasarımcı Emre Erdemoğlu, bir tasarımcının dünyaya açılabilmesinin alt yapısına bağlı olduğuna vurgu yaptı. Marka isimlerinin algıda önemli olduğunu söyleyen Erdemoğlu, “Türkiye’de başarılı olmak yerine zengin olma çabası var.” dedi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Moda Dünyasında Lüks Tutkusu” oturumu için konuşan Lamodaist ve Tukutukum markalarının kurucusu ve Kreatif Direktörü Tuğba Kuzdere, lüks moda algısının Türkiye’ye göre değerlendirmesini yaptı. “Markalar kişiselleştirilmeli ve insanlar kendini önemli hissetmeli.” diyen Kuzdere lüks kavramını oluşturabilmek için dekor,müşteri ilişkileri,satış elemanları,lansman gibi her ögenin ayrı önemi olduğunu belirtti. Ayrıca “Lüks, kişinin kendini değerli hissetmesidir.” diyerek lüks kavramını sahip olduğumuz herhangi bir şeyi kaybetmek olarak tanımladı.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kahve molasının ardından Uluslararası Reklam Uzmanı ve IFA Paris-İstanbul Eğitmeni Aydan Baktır, profesyonel reklam ve iletişimin önemini anlattığı konuşmasında “Marka bir aşktır. Hangi sınıfta olursanız olun, herkesin takdirini kazanmayı amaçlarız.” diyerek markaların arzu nesnesi haline gelmesini dünya çapından örneklerle anlattı.

photo2 photo1

“Luxury Branding Professional” oturumunda Stephanie Triau günümüz dünyasında ilahlaşan lükse ve lüks marka yönetimi alanında eğitimin önemine vurgu yaparak IFA Paris-İstanbul’un bu alanda verdiği eğitimden bahsetti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seminerin son konuşmacısı olan ve “Moda Yayıncılığında Lüks” oturumunda konuşan Vogue Türkiye Moda Haber Editörü ve  Milliyet Gazetesi Yazarı Ayşim Özgür,çeşitli firmaların kendi dergilerini çıkarmasından bahsederek “Yayıncılık, satış ve ticaretin buluştuğu noktadayız.” sözleriyle sektörün karmaşasına vurgu yaptı.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

CEVAP VER