Mercedes Benz Fashıon Week Istanbul Ardından

İstanbul’un en havalı, en moda dolu etkinliği Moda Haftası, Mercedes Benz sponsorluğunda geçtiğimiz hafta gerçekleşti. 16-21 Mart tarihleri arasında Antrepo 7’de gerçekleşen İstanbul Moda Haftası, birbirinden yetenekli tasarımcıların defilelerine ev sahipliği yaptı.

Biz de Üniversite Modası ekibi olarak 1 hafta boyunca defilelerde ve backstage’de yer alarak Instagram hesabımız üzerinden modanın nabzını tutmaya çalıştık.

Hala takip etmiyorsanız : https://instagram.com/universitemoda/

16 Mart’ta Afffair ile başlayan ve 20 Mart’ta Les Benjamins ile defileler modaseverlerin ilgi odağı oldu.

MBFWI 2015’in en çok ses getiren defilelerine gelin beraber bakalım;

İlk günün en beğendiğimiz koleksiyonlarından biri tartışmasız DB Berdan’dı. “Bedeninle gurur duy” temalı koleksiyonda “Benim pisipisim, benim kararım’, ‘Mükemmel olduğum için özür dilerim’ gibi feminist sloganlar öne çıktı. Biz koleksiyonun renklerini ve duruşunu çok sevdik.

IMG-20150316-WA0055 IMG-20150316-WA0065IMG-20150316-WA0057IMG-20150316-WA0061IMG-20150316-WA0068

İlk gün defilesi olan tasarımcılardan birisi de İstanbul Fashion Incube bünyesinde tanıdığımız Ece Gözen’di.

( Incube röportajımız için : http://moda.medyabirligi.com/roportaj/istanbul-fashion-incube-ozel-roportaji-basak-demir-onay.html )

Ece Gözen, Galactic Dreams adını verdiği koleksiyonla fosforlu turuncular, yeşiller, maviler ile birlikte modaseverleri galaksiler arası bir yolculuğa çıkardı.

Niyazi Erdoğan her sezon olduğu gibi yine ilham aldıklarıyla bize ilham verdi. Bilim ve sanatı bir araya getiren Türk dehası İlhan Koman’dan ilham aldığı “To Infinity” koleksiyonu ile modern erkeği giydiren tasarımcı, yine imzası haline gelen sırt çantaları ile de göz doldurdu.

İlk günün son defilesi olan Raisa Vanessa defilesi yine çok görkemliydi. Geçtiğimiz sezonda da adından sıkça söz ettiren tasarımcı kardeşler, bahçe prodüksiyonunda sergiledikleri koleksiyon ile kendilerine hayran bıraktılar.