Moda Etkinlikleri Fashion Talk Ardından

FASHION TALK || Moda Dünyasında Var Olmak, Sektörün Profesyonellerinden Eğlenceli Analizler

Ceylan_Atınç_Feride_Tansuğ Ceylan_atınç_Feride_tansuğ

Üniversite Medya Birliği projesi olarak hayata geçen Üniversite Modası, Boğaziçi Üniversitesi’nde ünlü Moda Editörü ve Stil Danışmanı Ceylan Atınç ve L’Appart’ın PR İstanbul Kurucusu ve Yöneticisi Feride Tansuğ’un katılımıyla Fashion Talk etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Ceylan_Atınç_Feride_Tansuğ

Moda dünyasında var olmanın ve modanın eğlenceli analizlerinin yapıldığı söyleşide, Türkiye’deki moda anlayışı tartışıldı.

Ceylan_Atınç     Ceylan_Atınç

Ceylan Atınç, sosyal medyanın öneminden  ve blogların insanlar üzerindeki etkisinden bahsederek, insanların çevresinde tavrına ve tarzına güvendikleri kişilerin sunduklarını beğendiğini ve bunları satın aldığını söyledi. Ancak Türkiye’de bu anlayışın henüz fark edilemediğine vurgu yapan Atınç, gençlerin dilini konuşmak gerektiğini belirtti.

Ceylan_Atınç_Feride_Tansuğ

Ülkemizdeki moda sektörünün en önemli organizasyonu olan Fashion Week’in zorluklarını ve her aşamasını anlatan Feride Tansuğ ise ülkemizdeki moda etkinlik ve organizasyonlarına medyanın bakış açısını şu sözleriyle belirtti; “Moda haftaları koleksiyonlarla değil ünlülerin ilginç olaylarıyla anılıyor. Moda magazinleşti ”

Türkiye’de styling anlayışının tasarımcılarda dahil olmak üzere henüz oturmadığını ve ünlülerin çevresi yüzünden klip, albüm ya da show programları dışında styling yapılmadığını belirten Atınç, Türkiye’de ‘Arap Kültürü’ olduğunu ve bunları gençlerin kırdığını dile getirdi.

Ceylan_Atınç_Feride_Tansuğ_Üniversite_Modası

Son olarak ışıltılı ve parlak bir dünya diye nitelendirilen bu sektörün karanlık bir yönü olarak ; bilinçsizce yapılan psikolojik baskılarla tasarımcılardan her zaman daha iyisini beklemek olduğunu söyleyen Feride Tansuğ, bu sektörde yer almak için genç modacıların sabırla çok çalışması gerektiğini ve bu sektöre stajla başlamanın önemli olduğunu belirtti.

Seyahat etmekten ilham aldıklarını söyleyen konuklarımız genç moda tutkunlarına, Türkiye’de yaratıcı ve ilham verici blogger olmadığını ve bu alanda boşluk olduğunu söyleyerek Türk tasarımcılara da ülkemizde devlet tarafından büyük destek çalışmalarının olduğunu vurguladı.

Ceylan_Atınç_Boğaziçi