Moda Kütüphanesi Mutlaka İzlemeniz Gereken 5 Moda Filmi

Hazırlayan : Burcu Gerali

movie_theatre

Üniversite Modası sosyal medya hesaplarından dönem içerisinde yaptığımız moda film önerilerinin demirbaşlarını sizler için bir araya getirdik.

Layout 1 (Page 1)

1-Breakfast at Tiffany’s

Bir moda tutkunuysanız herhalde “Breakfast at Tiffany’s”i izlemiş olmanız gerekir diye düşünüyorum. İzlemediyseniz bile mutlaka izlemeniz gerekiyor. İnanılmaz bir filmdir. 1960’ların modasını anlamanız açısından önemli bir görsel şov sergileyen bu filmin müzikleri de bir o kadar harika.  Dünyanın en güzel kadınlarından Audrey Hepburn’e eşlik eden George Peppard’ın oynadığı bu filmin çekimlerinden sonra Audrey Hepburn’un filmdeki karakterle bağdaştırıldığı söyleniyor.

The-Devil-Wears-Prada-Poster-the-devil-wears-prada-17769727-525-755

2-The Devil Wears Prada

The Devil Wears Prada filmini izlemeyen yoktur. Moda temalı, ışıltılı ve eğlenceli bir film. “Runway” dergisi (Vogue) genel yayın yönetmeni Miranda’nın (Anna Vintour) dergi çalışanlarına karşı uyguladığı davranışları konu ediniyor. Roman üzerinden kurgulanan bu filmde gerçek hayatta yaşanan olaylar ele alınıyor. Kitabın yazarı Lauren Wisberger, Vogue dergisinde çalıştığı yıllarda Anna Wintour’un asistalığını yapmış ve istifa etmiştir. Dergiye dair izlenimlerini de bu kitapta konu almıştır.

SexandtheCityPoster-big

3-Sex and The City Serisi

Sex and the city denilince aklıma ilk müthiş kıyafetler gelir. 2004 yılında çekimleri sonlanan dizinin ardından milyonların merakla beklediği ilk sinema filmi 2008’de çekilmiş, devamı ise 2010 yılında gelmiştir.  Film serisinde, dört güzel, başarılı ve kariyer sahibi kadının New York şehrinde seks ve aşk üzerine kurulmuş hikayeleri anlatılıyor. Karakterler üzerine kurgulanan kıyafetler o kadar harika ve o kadar günümüz modasına uygun ki, filmi her izlediğimde adeta bir defileyi izler gibi oluyorum.

coco-before-chanel

4-Coco Avant Chanel

Moda tarihinin seyrini değiştiren Coco Chanel’in biyografisini anlatan, 2009 yılında çekilmiş bir film. Bir biyografi filmi olmasının yanı sıra sıkı bir aşk filmi. Filmde terzilik yaparak, küçük bir pubda dans ederek ve şarkı söyleyerek çalışan Gabrielle “Coco” Chanel’in, moda dünyasında devrim yaratarak hayatını nasıl oluşturduğunu izliyoruz. Audrey Tatau, muhteşem oyunculuğunu yeniden konuşturuyor. Onu Coco Chanel olarak izlemek çok keyifliydi.

the-september-issue-vogue-documentary-aw

5-The September Issue

Dünyanın en büyük moda dergilerinden Vogue’un, en kapsamlı sayısı olan Eylül sayısının nasıl zorluklarla çıkardığını anlatan, sizi moda dünyasının ışıltılı serüvenine çekecek olan belgesel. Moda dünyasının kraliçesi olarak nitelendirilen Vogue dergisi baş editörü Anna Vintour’un sonbahar sayısındaki tavrını sergileyen, derginin nasıl işlediğini anlatan bu belgeseli modayla alakalı olan tüm insanlar mutlaka izlemelidir.