Modada Blog Yazarlığı ve Sosyal Medya

Blog yazarlığı geniş kitlelere ulaşabilirliği, özgürlüğü ve özgünlüğü sayesinde bugün yeni medyanın önemli bir kanalı haline gelmiştir.

Söz konusu moda olduğunda ise bu cazibeli ve dinamik alan hakkında sektör profesyonelleri kadar sektör dışından birçok kişi de fikirlerini, düşüncelerini yayınlamakta, hatta kendi stillerini ve yaşam tarzlarını günlük olarak paylaşmaktadır.

Geçmişi yalnızca 2000’lerin ortasına dayanan ve başlangıçta hobi olarak başlayan blog yazarlığı günümüzde artık kayda değer getiri sağlayan itibarlı bir meslek dalı. Öyle ki geçmişte yanyana gelinmesi pek mümkün olmayan kişilerle defilelerde ön sırayı paylaşabilir, moda etkinliklerinin aranılan davetlileri olabilirsiniz.ima_modablog-bahar2015_1812

Bu programda blog yaratmanın ve içerik oluşturmanın yanı sıra blog yazarlığını gelir getiren bir iş olarak yönetmenin inceliklerini öğreneceksiniz. Doğru hedef kitleyi ve hedef kitlenize uygun içeriği belirleyebilecek, bloğunuzu ve içeriğinizi destekleyecek diğer sosyal medya mecralarının kullanımına hakim olacaksınız.

Farklı mecralara yönelik yazım becerinizi geliştirerek etkili bir iletişimci olmanızı sağlayacak bu programda ayrıca; Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ile sitenize trafik akışı sağlayabilecek ve ilgili analizleri yaparak sitenizin etkinliğini ölçebileceksiniz.

Kazandığınız bilgilerle blog yaratmanın yanı sıra moda sektöründeki markaların pazarlama faaliyetleri doğrultusunda blog ve sosyal medya yönetimlerini üstlenebileceksiniz.

Program sonunda birebir danışmanlık verilerek hedefleriniz ve sektör ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirmeler alabileceksiniz.

BU PROGRAMI TAMAMLADIĞINIZDA;

• Moda ve blog dünyasına ilişkin genel kültür, terminoloji ve jargona hakim olacak,
  • Dijital dünya ve dijital iletişimin önemini kavrayacak,
  • Teknik altyapısı sağlam bir blog kurmayı öğrenecek,
  • Hedef kitlenizi ve oluşturmak istediğiniz blog stilini belirleyecek,
  • Kendinize özgü yazı üslubunu bulacak ve içerik geliştirme becerisi kazanacak,
  • Blog araçlarını ve fonksiyonlarını öğrenecek, tasarımını özelleştirebilecek,
  • Bloğunuzu sosyal medya platformlarına entegre edebilecek, farklı mecralara içerik uyarlama ve yayınlamayı öğrenecek,
  • İçeriğe paralel nitelikli fotoğraf, video ve audio yükleyebilecek, dijital düzenleme tekniklerine hakim olacak,
  • Infografik hazırlayabilecek,
  • Arama Motoru Optimizasyonu’nu (SEO) kullanarak tanıtım ve analiz yapabilecek,
  • Blog ve sosyal medya istatistiği çıkarabilecek,
  • Telif hakları ve yasal yükümlülükler hakkında bilgi sahibi olacak,
  • Blog yazarlığını bir mesleğe dönüştürmenin inceliklerini ve blog ekonomisi yönetimini öğrenecek,
  • Marka işbirlikleri yapma ve sponsorluk desteği alma prensiplerine hakim olacaksınız.

PROGRAMA KİMLER KATILABİLİR?

• Moda alanında blog yazmak isteyenler,
  • Var olan moda bloğunu profesyonel bir düzeye taşımak isteyenler,
  • Modayla ve modanın iletişim, yayıncılık ve yazarlık yönüyle ilgilenenler,
  • Online mecralara içerik üretmek isteyenler,
  • Moda iletişimi konusunda kendisini geliştirmek isteyenler,
  • Moda dünyasında ilerlemek isteyen online girişimciler,
  • Styling, moda fotoğrafçılığı, moda editörlüğü, sanat ve tasarım gibi yaratıcı sektör profesyonelleri.

KARİYER OLANAKLARI

• Kişisel Blog Yazarlığı,
  • Kurumsal Blog Yazarlığı,
  • Kurumsal Blog ve Sosyal Medya Yönetimi,
  • Dijital Pazarlama İletişimi,
  • Online Yayın Editörlüğü.

PROGRAM İÇERİĞİ

Blog Dünyasına Giriş: Blog jargonu ve terminolojisi ile başlayan bu modülde katılımcılar moda dünyasını anlamak üzere moda genel kültürü ve dijital dünya vizyonu oluşturma konularında geniş bir perspektiften bilgi alacaklar, dünyadaki ve Türkiye’deki en etkili bloglardan niş bloglara anahtar blog örneklerini göreceklerdir.

Blog ekonomisi ve online satış konularının işleneceği bu modülde ayrıca bloggerlar arası iletişim, marka ve blogger işbirlikleri ve blogların sürdürülebilirliği konuları ele alınacaktır.

Blog Oluşturma ve Yönetimi: Bu modülde katılımcılara oluşturacakları bloglar için platform seçme, hesap açma, isim alma, post girme gibi teknik altyapı konularında olduğu kadar hedef kitlelerini belirleme, içerik oluşturma, marka konumlandırma  konularında  da altyapı kazandırılır.

Fotoğraf, video ve audio yükleme, RSS edinme, site tasarımı, responsive tasarım, tablet ve akıllı telefondan içerik girme, yaratıcı aplikasyonlar ve telif hakları bu modülde ele alınan diğer konu başlıklarıdır.

Moda Yazarlığı ve Sosyal Medya: Katılımcılar bu modülde hedef kitlelerine uygun moda haberi bulmayı öğrenecek; hikaye anlatımı, defile raporlama ve etkili röportaj tekniklerini de içeren yazım tekniklerine hakim olacaklardır.

İçeriğe uygun mecra seçimi ve mecraya uygun içerik yaratma konusunun da işleneceği bu modülde katılımcılar interaktif haber etkileşimi ve sosyal medya kanalları arasında içerik aktarımını görecekler; mecra ve zaman analizi ışığında etkili mecra kullanımı konularında yetkinlik kazanacaklardır.

Dijital düzenleme teknikleri, data  oluşturma ve infografik bu modülde öğretilecek diğer konu başlıkları arasındadır.

Ölçümleme ve Raporlama: Site trafiğinin etkili kullanımı, blog ve sosyal medya istatistiği raporlama ve analizi, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), Google ve monetizasyon bu modülün ana başlıklarıdır.

Pazarlama, Marka ve İletişim: Dijital dünyada strateji oluşturma ve hedef belirleme ile başlayan bu modülde katılımcılar, editoryal ve promosyon içeriği oluşturmayı ve dijital iletişimde farklı stratejileri görecek, ayrıca marka işbirlikleri, sponsorluklar ve görünürlük konuları ile bloglarını bir marka olarak yönetmeyi öğreneceklerdir.

Süre

3,5 ay (84 saat)

Gün ve Saat

Pazartesi ve Çarşamba 18.30 – 21.30

Program Dili

Başlangıç Tarihi

16 Şubat 2015

Başvuru, katılım ücreti ve ayrıntılı bilgi için;

ISTANBUL MODA AKADEMISI

Teşvikiye Cad. No: 10/1 Nişantaşı 34365 İstanbul