Muhsin Ertuğrul’u Anma Gecesi

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenmekte olan ‘Ustalara Saygı’ kuşağı, ikinci durağında yönetmen, oyuncu ve yapımcı Muhsin Ertuğrul‘u anıyor.

Modern Türk tiyatrosunun kurucusu kabul edilen Muhsin Ertuğrul, ‘Ustalara Saygı‘ kuşağı kapsamında, 27 Şubat 2017 Pazartesi günü Fulya Sanat Merkezi‘nde düzenlenecek gecede anılacak.

Türk tiyatro tarihinde anıtsal bir değere sahip Dârülbedâyi (Güzellikler Evi)’nin kuruluş çalışmalarında yer alan ve sonrasında kurumun Genel Sanat Yönetmenliği’ni uzun yıllar gerçekleştiren Ertuğrul, 1949 yılında Devlet Tiyatro ve Opera Genel Müdürlüğü’ne getirildi. Ünlü sanat insanı, sinema alanında da Türkiye’de ilkleri (ilk sesli, ilk renkli film) gerçekleştirmiştir.
Ertuğrul, Çağdaş Türk Tiyatrosu ve Türk Sineması’nın oluşturulmasını sağlamış, ulusal ve uluslararası alanda sanatsal ve kurumsal bir kimlik kazandırmıştır. Gazeteci, yazar ve eleştirmen Hayati Asılyazıcı’nın öncülüğünde gerçekleştirilecek gecenin konukları; Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özdemir Nutku ve Prof. Dr. Hülya Nutku, Ferhan Şensoy, Ahmet Levendoğlu, Tamer Levent, Ayşe Emel Mesçi, Cüneyt Yalaz ve Handan Ertuğrul. İ.B.B. Şehir Tiyatroları’nın işbirliği ve arşiv desteği ile hazırlanmış, dönemin tiyatro afişlerinden oluşturulmuş sergi açılışıyla başlayacak olan etkinlik, yine İ.B.B. Şehir Tiyatroları’nın işbirliği ve arşiv desteği ile hazırlanmış olan ‘Muhsin Ertuğrul’ belgeselinin gösterimiyle devam edecek.
Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Korosu, seslendireceği ‘İstiklâl Marşı’nın ardından, müzikallerden oluşturduğu repertuvarla sahne alacak. Heykeltıraş Nurettin Bektaş’ın tasarladığı, etkinliğin sembolü olan anı plaketi, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar tarafından Muhsin Ertuğrul’un eşi Handan Ertuğrul’a takdim edilecek.
Hayati Asılyazıcı‘nın öncülüğünde, Asuman Karaşabanoğlu’nun koordinatörlüğünde, değerli kültür ve sanat insanlarının oluşturduğu uzman ekip, ‘Ustalara Saygı’ etkinliğini hazırlamaya devam ediyor. Etkinliğin sahne tasarımı, yapım tasarımcısı Mustafa Ziya Ülkenciler imzası taşıyor. Üniversite Medya Birliği‘nin de desteklediği etkinlik, Haliç Üniversitesi Konservatuvar Korosu’nun müzikal desteği ile güç kazanıyor.
Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar’ın ev sahipliğindeki geceye, sanat, siyaset ve medya dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra, çok sayıda sanatsever eşlik edecek.

‘Ustalara Saygı’ etkinlikleri ücretsiz ve tüm sanatseverlere açık olarak düzenlenmeye devam edecek.

Tarih: 27 Şubat 2017 Pazartesi
Kokteyl: 18.30