New York Moda Haftasının Öne Çıkanları

New York Moda Haftası pek çok defile ile bir ay sürecek moda maratonuna güzel bir başlangıç yaptı. Nicholas K 2015 – 2016 Sonbahar/Kış defilesiyle birlikte başlayan NY moda haftası, bu yıl da ses getirecek defilelere ev sahipliği yapıyor. Sarah Jessica Parker bir marka için kapsül ayakkabı koleksiyonu tasarlarken, Oscar  de la Renta defilesi ise ilk kez efsanevi tasarımcı olmadan Peter Copping tarafından gerçekleştiriliyor.

Moda haftasında neler yaşandı, hangi defileler ilgi çekti  ve trendler öne çıktı? Mercedes-Benz New York Moda Haftası’na dair merak ettikleriniz sizlerle buluşuyor!

Nicholas_K_NYFWj
Nicholas K 2015 – 2016 Sonbahar/Kış

Ve ALEXANDER WANG!  Yetenekli tasarımcı Alexander Wang, her sezon New York Moda Haftası’na damgasını vurmayı başarıyor. Siyah ve girnin vazgeçilmez rengi olduğu  tüm moda camiasınca bilinen Wang, neredeyse tamamen siyah bir koleksiyon tasarladı. Siyahları canlandırmak içinse, bol bol zincir şeritler ve zımbalar kullanan Wang, deriyi de kullanarak, farklı materyallerle de siyah koleksiyonunun çarpıcılığını artırmayı başarmış. Deri boğazlı kazakların, zımbalı ve kemerli ultra platformlu motorcu çizmelerinin ve yıkamalı jeanlerin dikkat çektiği koleksiyonda punk, metal ve gotik esinlenmeler göze çarpıyor. Bu son koleksiyonu hakkında tasarımcı; “Müşterilerim siyah isterken, neden tamamı siyah bir koleksiyon yapmayayım?” diyerek koleksiyonun Wang müşterilerinin isteklerini karşılamak için olduğunu belirtti.

Alexander_wang_NYFWj

ALEXANDER WANG 2015 – 2016 Sonbahar/Kış

MONCLER AŞK DOLU!  Fransız lüks spor giyim markası Moncler, son birkaç sezondur yalnızca bir spor giyim markası olmaktan çok daha fazlası olduğunu, tasarladığı birbirinden renkli koleksiyonlarla moda dünyasına kanıtladı.  Bu sezon da maviden turuncuya pek çok renk içeren koleksiyonda, bol bol kürk kullanımıyla lüks vurgusunu arttırmış. Devasa şapkaların öne çıktığı koleksiyonda, kış sporlarına yönelik kıyafetlerin yanında binicilikten, balıkçılığa ve buz patenine kadar pek çok farklı spor dalı içinde kıyafetler tasarlanmış. Defile Sevgililer Günü’nde olunca  Moncler desilesinin teması da tabii ki aşktı. Modellerin dev bir kalp şeklinde düzenlenen podyuma çiftler halinde çıktığı defilede  kaz tüyünden yapılma gelinlik ve damatlık giyen iki modelin önderliğinde tüm modellerın birbirleriyle öpüşmesiyle son buldu.

Moncler_NYFWj

MONCLER 2015 – 2016 Sonbahar/Kış

Hervé Léger by Max Azria koleksiyonunda, markanın tasarımcıları Max and Lubov Azria, Antoni Gaudí’nin ünlü eseri Barcelona’daki La Sagrada Família Kathedral’inden ilham almışlar. Bayan Azria’nın kathedralde çektiği detay fotoğraflarının markanın imzası bandaj elbiseler üzerinde baskılara dönüştüğü koleksiyon, bu nedenle pek çok renk barındıran ve oldukça dinamik ve hareketli  bir koleksiyon olarak podyumla buluştu.

Herve_Leger_NYFW

HERVE LEGER  2015 – 2016 Sonbahar/Kış
Moda Haftası’nın bir önceki günündeki defilelerde çok fazla karşımıza çıkan petrol yeşili Dion Lee ve  Hervé Léger by Max Azria podyumunda da kendine yer buldu. Gelecek sezonun yeni “trend” rengini de belirlemiş bulunduk.

Dion_Lee_NYFW
DION LEE  2015 – 2016 Sonbahar/Kış

Jill Stuart koleksiyonunda mini elbiseler, önden düğmeli A kesim etekler, büyük tokalı kemerler ile 60’lar ve 70’lerin etkisi altında kalmış gözüküyor. Siyah ve kahverengiye yine koyu renklerin birlikte kullanıldığı koleksiyonda deri parçalar; pantolon ve trençkot gibi bir çok çeşitli parçada kendine yer bulmuş. Günlük hayatımızda rahatlıkla kullabileceğimiz  kıyafetler içeren koleksiyon, sezon trendleri ile de bir bütünlük içinde karşımıza çıkıyor.

Jill_Stuart_NYFWj

JİLL STUART 2015 – 2016 Sonbahar/Kış

NEW YORK MODA HAFTASINDAKİ DİKKAT ÇEKEN SOKAK  STİLLERİ

2015 ilkbahar-yaz sezonu trendlerinin belirlendiği bu günlerde, New York sokak modasında hangi trendler popüler diye bakacak olursak, ilk gözümüze çarpan beyaz ve siyah rengin hakimiyeti oluyor. Çiçek desenleri, kare desenler ve renk blokları da New York’lu bayanlar tarafından çok tercih ediliyor. Bol pantolonlar, midi boy etekler ve kısa üstler geçen sezondan bu yana popülerliğini hızla arttıran trendlerin başında yer alıyor. Oversized trençkotlar ve ceketler de maskülen stilden hoşlanan bayanların yine favori parçalarından.
Derin bacak ve omuz dekolteleri bayanların sokak stillerinde dikkat çekiyor. Kürkler, tüyler ve püsküller özellikle çanta ve ayakkabılarda çok tercih edilen detaylardan birkaçı. Deriler, satenler, şifonlar ve ipekler ise her zamanki gibi feminen tarzda hazırlanmış kombinlerin vazgeçilmez kumaşları arasındaki yerini alıyor.
New York sokak stillerinde ayakkabılara baktığımızda maskülen tarzda oxford ayakkabılar, spor ayakkabılar ve yüksek kalın  topuklular dikkat çekiyor.
Çantalar da ise büyük şekilli ve eğlenceli clutchlar, sırt çantaları, kürk çantalar, küçük saplı el çantaları favoriler arasında gösteriliyor.

paged

( Bu yazı panomag.net ile ortak içeriktir.)