New Yorklu Caz Müzisyenleri Boğaziçi Üniversitesi’nde Ders Verecek.

New York Workshop School of Music geçen yıl gerçekleşen atölyenin ardından, ikinci kez Boğaziçi Üniversitesi’ne konuk oluyor.

New Yorklu caz müzik üstatları Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü işbirliğiyle, 23-27 Nisan 2015 tarihleri arasında, beş gün süreyle bir “Jazz Workshop” düzenliyor.

Boğaziçi Üniversitesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da New York Workshop School of Music’i ağırlıyor. Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü işbirliğiyle, 23-27 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılacak olan atölye kapsamında birbirinden önemli müzisyenler ders verecek. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine ücretsiz olacak etkinliğe katılanlar gündüz derslerinde çaldıkları enstrümanlara göre, nefesli sazlar ve piyano; davul ve bas, gitar ve vokal olmak üzere dört farklı sınıfa ayrılacak. Öğleden sonra derslerinde ise, çalınan enstrüman ve seviyeye göre beş farklı grup oluşturularak eğitmenler eşliğinde müzik yapılacak.

Dünyaca ünlü caz müzisyenleri eğitim verecek

Atölye çalışmaları kapsamında New York Jazz Workshop Müzik Okulu’nun kurucularından Marc Mommaas improvizasyon, New York’lu caz müzisyeni Tony Moreno müzikte ritim, dünyaca ünlü caz müzisyeni Kenny Wessel caz gitarı, kontrbas ustası Jay Anderson ve son olarak da vokalist Fay Victor caz vokali üzerine eğitimler verecek. Jazz müziği ve doğaçlama odaklı olan atölye çalışmalarına katılmak için az miktarda vokal ya da enstrüman bilgisi yeterli olacak.

Önce eğitim sonra konser

New York Workshop School of Music  – Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü işbirliğiyle, 23-27 Nisan 2015 tarihleri arasında, beş gün süren “Jazz Workshop” sonrası, Boğaziçi Üniveristesi İstanbullu caz severleri bir konser de ağırlıyor.
New York Jazz Workshop Müzik Okulu’nun kurucularından Marc Mommaas improvizasyon, New York’lu caz müzisyeni Tony Moreno müzikte ritim, dünyaca ünlü caz müzisyeni Kenny Wessel caz gitarı, kontrbas ustası Jay Anderson ve son olarak da vokalist Fay Victor’un caz vokali üzerine verdiği eğitimler,  27 Nisan’da özel bir konserle noktalanıyor. Performans sırasında katılımcılara eğitmenlerin de eşlik edeceği performans, Albert Long Hall’de 18:00′da başlayacak.