Öğrenci Bilim Günleri 4-5 Mart’ta İstanbul Tıp Fakültesi’nde

Öğrenci Bilim Günleri, İstanbul Tıp Fakültesi’nde öğrenci ve öğretim üyeleri ile kalabalık bir aile olan İTF-ÖBAK tarafından düzenlenen ülkemizdeki tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açık, İstanbul Tıp Fakültesindeki ve diğer fakültelerdeki öğrencilerin kendi dilimizde araştırma ve sunum yapmasını teşvik etmeyi, ulusal olarak birbirimizden haberdar olmayı ve bilimsel beraberlik sağlamayı amaçlayan büyük bir bilimsel kongre organizasyonudur.

ogrenci-bilim-gunleri-4-5-martta-istanbul-tip-fakultesinde-umblog-umb-blog-

ÖBAK, bir bilimsel araştırma kulübü olarak, İstanbul Tıp Fakültesi öğrencilerinin hekim olmaya adım attıkları ilk yıllardan itibaren onları bilimle tanıştırmayı amaç edinmiştir. Bu amaca binaen, 1984’te kurulan ve fakültemizin en köklü öğrenci topluluklarından biri olan kulübümüz, bünyesinde bilimsel çalışmalara ve tıp dünyasındaki yeniliklere meraklı, bu çalışmalara katılıp bilime katkı sağlamayı hedefleyen öğrencileri barındırır.

ogrenci-bilim-gunleri-4-5-martta-istanbul-tip-fakultesinde-umblog-3

Ülkemizde gerçekleştirilen ilk ulusal kongre 1985 yılında yine İstanbul Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilmiştir. 1987 yılında ise ilk uluslararası kongre ÖBAK tarafından düzenlenmiştir. Bu kongremiz, dünyada yapılan ilk uluslararası bilimsel öğrenci tıp kongresi olması özelliğiyle bizim için önemli bir değer arz etmektedir.

ogrenci-bilim-gunleri-4-5-martta-istanbul-tip-fakultesinde-umblog-2

Uluslararası kongremiz (IMSSC) ile, dünyanın her yerinden öğrencileri bir araya getirerek onlara çalışmalarını sunma ve diğer çalışmaları takip etme, farklı bakış açıları kazanma, güncel bilgileri öğrenme ve diğer milletlerden tıp öğrencisiyle iletişime geçme fırsatı sağlanmaktadır.

Ulusal kongremiz (Öğrenci Bilim Günleri) ile ülkemiz tıp fakülteleri içinde birlik sağlamaya, birbirimizden haberdar olmaya çalışmaktayız. Bununla beraber kendi dilimizde araştırmalar yapıp fikirlerimizi tartışabileceğimiz ve uluslararası kongrelere ön hazırlık yapabileceğimiz bir platform oluşturmayı amaçlamaktayız.

ogrenci-bilim-gunleri-4-5-martta-istanbul-tip-fakultesinde-umblog-1

ÖBAK, 1985’te başlattığı bu geleneği bu sene de sürdürerek en güncel bilimsel çalışmaların sunulduğu, farklı fakültelerden farklı insanların katıldığı Öğrenci Bilim Günleri‘ni düzenlemeyi planlamaktadır.
2006 yılından beri iki senede bir yapılan ulusal kongremiz bu sene 4-5 Mart 2017 tarihlerinde İstanbul Tıp Fakültesi Çapa Yerleşkesi’nde gerçekleşecektir.

ogrenci-bilim-gunleri-4-5-martta-istanbul-tip-fakultesinde-murat-aksoy-umblog-umb-blog

Öğrenci Bilim Günleri bilimsel programı, her gün 2-4 oturum ve her oturumda en az 5 sunum olacak şekilde planlanır. Ayrıca kendi ilgi alanlarındaki güncel bilgileri bizimle paylaşabilecek alanında yetkin akademisyen oturumları yer alır. Değerli hocalarımızın başkanlık edeceği bu oturumlarda öğrenciler kendi çalışmalarını diğer katılımcılarla paylaşma imkanı bulacaktır.

4-5 Mart 2017 tarihlerinde iki gün boyunca gündüz bilimsel program yer alırken, akşam saatleri için çeşitli sosyal programlar düzenlenecektir. 4 Mart gecesinde katılımcılarla birlikte İstanbul Tıp Fakültesi eğitim görevlilerinin de davet edildiği bir Gala Yemeği planlanmaktadır. Uzun bir süredir İstanbul turuyla birlikte teknede yaptığımız Gala Yemeği’mizi bu sene mevsimsel koşullar ve güvenlik nedeniyle İstanbul’un güzelliğini izleyebileceğimiz kapalı bir mekanda yapmayı planlamaktayız.

CEVAP VER

one + ten =