Pelin Çift İstanbul Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu

Üniversite Medya Birliği, İstanbul Üniversitesi Yeni Nesil İletişim Kulübü ev sahipliğinde “Pelin Çift İle Gündem Ötesi” programının başarılı ve güzel sunucusu Pelin Çift ile söyleşi düzenledi.

Bugün(21 Aralık), saat 13.00’te İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda öğrencilerle bir araya gelen Pelin Çift, deneyimlerini paylaşarak öğrencilerin sorularını tüm samimiyetiyle yanıtladı.

“Hani vardır ya böyle kaderin değiştiği o an…”

Televizyonculuk kariyerine nasıl başladığını anlatan Çift: “Benim hayalimde hiç televizyon fikri yoktu. Bir gün arkadaşımla oturmuş televizyon izlerken tesadüfen NTV’de yapılan anonsu (Hava durumu sunmak isteyen genç kız adayları bize başvurun.) gördük. Hani vardır ya böyle kaderin değiştiği o an, sonrası benim için öyle oldu.” dedi.

“Tanıdık olmayınca bu işler çok zor”

İşe alındığında kendi çekimleri dışında rejiye giderek oradaki farklı yayınları izlediğini ifade eden Çift: “Hep meraklıydım, her şeye dair bir merakım vardı ve iş kanıma o kadar girmişti ki, kendi çekimlerim bitince rejiye gidip diğer yayınlarda spikerlerin neler yaptıklarını, sunucuların programlarını nasıl sunup, nasıl soru sorduklarını izliyordum.” dedi.

NTV’den ayrıldıktan sonra medya sektörüne bir daha geri dönmeyeceğini düşünerek Galatasaray Üniversitesi’nde yüksek lisansa başlayan Pelin Çift, daha sonra Çukurova grubundan gelen bir teklifle ekranlara geri dönüyor. Bu durumun bir tesadüf eseri olduğunu belirten Çift: “Umutsuz olduğunuz anda aklınıza gelsin diye bunları anlatıyorum. Ve gerçekten tanıdık olmayınca bu işler çok zor. Lütfen tanıdık edinin. Akrabalarınızı, akrabalarınızın tanıdıklarını hatta mahalledekileri bile araştırın. Birilerinin yolunu kesin, kendinizi göstermeye çalışın. Çünkü büyük oranda bu iş sadece bununla yürüyor.” diye konuştu.

Öğrencilerin yoğun bir katılım gerçekleştirdiği söyleşide Pelin Çift, iki aya kadar Erhan Afyoncu ile Ayasofya üzerine kitaplarının çıkacağını belirtti. Şu an yayın evinde olan kitabın çok değişik başlıklardan oluştuğunun’da altını çizdi.

Program sonunda İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer, Üniversite Medya Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Şeniz ve İÜ Yeni Nesil İletişim Kulübü Başkanı Evrim Çalt katılımından dolayı Pelin Çift’e teşekkür plaketi verdiler.

Haber: İrem Çöteli