Pop Art Tasarlayan Kadın: Hande Çokrak

Türk modası yükselişe geçti! Çok özgün modacıları yetişiyor. İlerde adımızı daha çok duyuracaklarına eminim. O kadar güzel işler çıkartan tasarımcılar var ki şu zamanlarda; insana gerçekten ‘bizim yabancılardan neyimiz eksik ki’ dedirtiyor. E haliyle bu çıkan ürünleri gördükçe gelecekten beklentimiz de yüksek oluyor.

Türkiye’de tasarımcı, modacıların değeri biliniyor mu derseniz, bir şey diyemem şahsen. Ay durun ya da tutamayacağım kendimi. Bilinmiyor. Yeteri kadar destek verildiğinden emin değilim. Evet genç yetenekleri keşfetmek için yarışmalar yapılıyor fakat sonrası? Veya güncelliği? Yeterli olup olmadığı? Sonuçlarında gençlere daha çok destek olsalar belki de daha çok teşvik etmiş olunacak. Bu yarışmalar daha cazip ve kayda değer olacak. Ama sonuç olarak ‘hiç yoktan iyidir’. İlerde daha iyi seviyelerde olunacağından eminim.

Hande_çokrak

Son zamanlardaki tasarımlardan, modacılardan Maid in Love markasının yaratıcısı Hande Çokrak’ı beğeniyorum. Tam gençlere göre bir çalışma yürütüyor. Gerçekten ruhumu yansıtıyor diyerek beğeniyorum. Hazır bu hafta Fashion Week haftası, bende dört gözle yine Hande Çokrak defilesini bekliyorum. Eğer daha önce duymadıysanız hemen şimdi bir göz atın derim. Çok beğeneceğinizden eminim!

hande_çokrak

Hande Çokrak Kimdir ve Maid in Love nasıl mı ortaya çıktı?

Moda eğitimini London College of Fashion Giyim Tasarımı Bölümü’nde tamamlayan Hande Çokrak, 2010 yılında, eğlenceli, güncel, aktüel, renkli ve genç bir marka olan Maid in Love’ı yarattı. Markanın ürünleri önemli moda fuarları arasında yer alan Capsule New York, Who’s Next Paris, Tranoi Paris ve Scoop London’da sergilendi ve 2013 yılından itibaren Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’da aktif olarak yer almaya başladı. 2014 yılında Who’s Next ‘Paris Capitale De La Creation’ Yılın Tasarımcısı ödülüne layık görüldü. Aynı yıl Galleries Lafayette Paris Hausmann’da Maid in Love markasının koleksiyon sergisi yapıldı. Maid in Love markası Urban Outfitters, Harvey Nicholas (Hong Kong), Galeries Lafayette (Beijing) başta olmak üzere dünyada 45 noktada satılmaktadır ve Maid  in Love bir pop art giyim markası olarak dikkat çekiyor.

3-3 maid_in_love

İlhamını müzik, güncel sanat, gece hayatı, aşk ve vintage elbiselerden alan Hande Çokrak koleksiyonlarını giyinmekten zevk alan, espri anlayışını tarzına yansıtabilen, sıradanlıktan uzak kadınlar için tasarlıyor.

maid_in_love_mbfwi

Geçtiğimiz dönem Fashion Week Maid in Love defilesi hakkında;

Herkesin mutlu ve rahat hayatlar sürdürdüğü 80’lerin bize sunduğu şekerleme renkleriyle yaratılmış baskı hikâyelerinden ortaya çıkan “Don’t K My J” koleksiyonu, 3D modern kumaşlarla, geleneksel kumaşları bir araya getirerek sokak modası stilini eğlenceli bir yaklaşımla en üst seviyeye çıkarıyordu.

ISTANBUL, TURKEY - OCTOBER 15:  A model walks the runway at the Mercedes-Benz Presents Maid In Love show during Mercedes Benz Fashion Week Istanbul SS15 at Antrepo 3 on October 15, 2014 in Istanbul, Turkey.  (Photo by Timur Emek/Getty Images for IMG)

80’lerin görüntüsünü tam olarak yansıtabilmek adına tropikal grafikler, günümüz dijital baskı tekniği ile uygulanırken; abartılı siluetler o dönemin birer sembolü olarak koleksiyonun en önemli parçalarını oluşturuyordu. Sıradışı armalar, tasarımların üzerinde kendini gösterirken, el işi boncuklarla tamamlanarak DIY (Kendin Yap) fikri ile dönem vurgulanıyordu.

8-10

Aykırı ve bir o kadar da hayata pozitif bir açıyla bakan Maid In Love markası bu koleksiyonu retro sweatshirtler ve eşofman altları, slogan lastiklerle süslenmiş parçalar, yüksek belli alt gruplar ve alt-üst kombinlenen takımlar ile dönemin etkisini yansıtıyordu.

9-9

80’lerin plaj temalarını çizgi karakterler ile birleştiren ve renkli bir yaz hikâyesi sunan Maid In Love Ilkbahar/Yaz 2015 koleksiyonu, büyük bir parti tadında keşfedilmeye çıkıyordu.

11-6 14-2 12-5