Sanat A Long Night at Pera Museum

Yılın en uzun gecesi 21 Haziran bu yıl çok sanatsal geçti. Pera Müzesi’nde Uzun bir Gece etkinliğine Üniversite Modası ekibi olarak katıldık.

Pera_Museum

Üniversite Modası ekibi olarak en çok üzerinde durduğumuz, bizi beslediğine inandığımız, ilham aldığımız en önemli şeyin sanat olduğunu vurgulayarak yola çıkmıştık. Hala öyle düşünüyor ve dahi sanatçıları kendimize örnek alıyoruz.

Bu sebeple ekip üyeleri olarak İstanbul’un sanata en çok doyuran müzesinde yılın en uzun gecesini geçirdik. Pera Müzesi’nde Uzun Bir Gece’de  DJ Kulakkurdu ile başlayan kutlamanın ardından sergileri gezmeye koyulduk.

kahve_molası   kaplumbağa_terbiyecisi

stephen_chambers venice_prints the_big_country the_big_country

Kahve Molası, Kesişen Dünyalar ve Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri koleksiyon sergilerini gezdikten sonra 7 Mayıs’ta başlayan ve 20 Temmuz’da bitecek olan süreli sergilerde soluğu aldık. Büyük Ülke ve Diğer Hikayeler sergisinde İngiliz çağdaş sanatçısı Stephen Chambers’ın resim ve grafiklerini, illüstratif eserlerini ve tabii ki sergiye adını veren görkemli çok parçalı eseri Büyük Ülke’yi hayranlıkla izledik.

andy_warhol

pop_art_for_everyone

zebra_andy_warhol andy_warhol andy_warhol andy_warhol

Franz_kafka_andy_warhol frog_andy_warhol andy_warhol_campbells

Daha sonra Pop-Sanat’ın dahiyane prensi Andy Warhol’un eserlerinden oluşan Herkes için Pop Sanat sergisinde kendimizi kaybettik. 8 eserlik kamuflaj portfolyosu, 10 eserlik Tehlikedeki Türler portfolyosu, Mick Jagger portresi, Torso, efsanevi Campbell’s Domates Çorbaları en çok ilham aldığımız parçalardı.

Andy Warhol || Modaya İlham Veren Sanatçı yazımızı okumak için:

Sergileri gezdikten sonra Karma grubunun canlı performansı ile devam eden gecede biz de dönemin bitişini, 24 Haziran’daki Lüks ve Moda Semineri’mizi, gelecek dönemde hayata geçireceğimiz çılgın projeleri kutladık!

Siz de aramıza katılmak, bu ekibin bir parçası olmak isterseniz universitemodasi@medyabirligi.com adresine mail atabilirsiniz.