ÜMB Avrupa Birliği Bakanlığı İletişim Stratejisi Toplantısı’nda!

Avrupa Birliği Bakanlığı, 26 Kasım 2014 Çarşamba günü  ‘Türkiye’nin Yeni Avrupa Birliği İletişim Stratejisi’ne ilişkin olarak sivil toplum kuruluşlarının değerlendirmelerinin alınması amacıyla İstanbul’da bir ‘Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı’ düzenledi.  Toplantıya Üniversite Medya Derneğini temsilen yönetim kurulu üyesi Tuba AYDIN ve Fatma İZCİ katıldı.

Türkiye’de günümüzde 104 bin sivil toplum kuruluşu bulunduğuna işaret eden  Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır  , Türkiye’nin her kesiminin kendisini huzur içinde hissedeceği bir 2023 yılına ulaşmak için AB sürecinin en önemli süreçlerden biri olduğunu söyledi. Bozkır, ‘İnşallah demokrasinin temeli, günlük yaşamın temeli sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte bu noktalara Türkiye’yi hep birlikte getireceğiz’ dedi.

500 Bin Gence Eğitim Fırsatı

Toplantıda konuşan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır  önümüzdeki dönemde Ulusal Ajans aracılığıyla 2020 yılına kadar kullanılacak 800 milyon Euro’luk kaynakla 500 bin gencin yurt dışına gönderileceğini ve Türkiye’de eğitileceğini kaydetti.

Geniş bir yelpazedeki dört yüzden fazla sivil toplum kuruluşundan iki binin üzerinde temsilcinin katıldığı toplantıda, Bozkır, Bakanlık yetkilileri ve sivil toplum temsilcileri arasında görüş alışverişinde bulunuldu.

Üniversite Medya Birliği’nin yaptığı görüşmeleri, iş ortaklıklarını, üye kulüplerin etkinliklerini, medya sponsorluklarını, iş ortaklarının düzenlediği organizasyonların haberini yapar. Üniversite öğrencilerini ilgilendiren her konuda ÜMB bloga içerik üretir. Medya ve iletişim sektöründen alanında uzman kişiler ile röportajlar yapar. Sektörün öncü kişilerinin katıldığı workshoplar düzenler.