Üniversite Medya Birliği İnsan Kaynakları Ekibi Workshop Düzenledi

Üniversite Medya Birliği İnsan Kaynakları Ekibi’nin düzenlediği “Sosyal Medya Üzerinden İş ve Staj Bulma Teknikleri” workshopu 30 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Yaşam ve Kariyer Koçu, İnsan Kaynakları Profesyoneli Selin Yetimoğlu‘nun katılımıyla TSYD Aydın Doğan Salonu‘nda gerçekleşen workshopta sosyal medyanın doğru kullanılmasının kariyerimizi olumlu etkileyeceğinden bahsedildi. Yetimoğlu, sosyal medyada takip ettiğimiz sayfaları dikkatli seçmemiz gerektiğini “Türkiye’deki işverenler önce profil fotoğraflarına sonra da beğendiğimiz ve takip ettiğimiz sayfalara bakıyor. ” sözleriyle vurguladı.ChSwB8kWwAAJe9z.jpg large

Selin Yetimoğlu, işe alım sürecinde şirketlerin sosyal medyadaki paylaşımlara dikkat ettiğini “Sosyal medya bana sosyal anlamda fayda sağlamaktadır. Çünkü işe alınan kişiye “Biz seninle 48 saat geçirelim ben seni öyle işe alayım.” deme olasılığı yok.” sözleriyle belirtti.

Yaşam ve Kariyer Koçu Selin Yetimoğlu son olarak workshopa katılanlara sosyal medya paylaşımları için birkaç ipucu verdi: “Uzmanlığınızı sosyal medyada ortaya çıkarın. Sosyal medyada yardımsever olun. Siyasi paylaşımlara dikkat edin. Kendiniz ile ilgili bir Google araştırması yapın.”