Üniversite Medya Birliği Radyo Oskarları Tanıtım Toplantısında!

Türkiye’de radyo adına düzenlenen en büyük ödül organizasyonu Radyo Oskarları ödül töreni için geri sayım başladı.

Beykoz Belediyesi’nin katkılarıyla yapılacak olan ödül töreni müzik sektörüne katkıda bulunan radyocuları kaliteli işler yapmaya teşvik etmeyi, radyocular arasında tatlı bir rekabet oluşturmayı ve başarıların ödüllendirilmesini amaçlıyor. Beykoz Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına BeykozBelediye Başkan Yardımcıları Muharrem Kaşıtoğlu ve Salim Öztürk, Özel Radyo Yayıncıları Derneği Başkanı (ÖRYAD) Hakan Kuralay, Ulusal Radyo Platformu Genel Koordinatörü Erkut Aktaş, Türk Halk Müziği sanatçısı ve program yapımcısı Turgay Başyayla ve Üniversite Medya Birliği‘ni temsilen Haber Direkötörü Ahmet Acar, yönetici asistanı Cem Bozkurt ve İcra Kurulu üyesi Esma Özdemir katıldı.

Basın toplantısında ödül organizasyonu hakkında bilgi veren Ulusal Radyo Platformu Genel Koordinatörü Erkut Aktaş: “1. Oydar Radyo Oscarları’yla, Türkiye’nin en büyük ödül töreni organizasyonu olarak yola çıktık. Özellikle sektör içinde gerçek anlamda ses getirecek, radyonun vizyonunu yükseltecek, bir ödül organizasyonu yapalım dedik. Tamamen özel bir oylama sistemiyle biz bu işi organize ettik. İnternet sitemiz hazır, hakkaniyet ölçüsünde ilk kez kullanılacak olan sistemde herkes 1 kez sadece Facebook üzerinden oy kullanılabilecek. Oylama 13 Şubat Dünya Radyo Günü’nde başlayacak ve 4 Mayıs’ta da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ödül töreni yapılacak. 18 branş içine genel yayın yönetmenlerinden reklam verenlere kadar farklı kategorileri dahil ettik. Bugün buraya gelen ve bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Radyocuları Boğaz’ın incisi olan Beykoz’da ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden Beykoz Belediyesi Başkan yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu da; “Sizler Türkiye’nin sosyal hayatına yön veren sevilen değerli insanlarsınız. Radyoculuk son yıllarda oldukça gelişti ve çok anlamlı bir iş yapıyorsunuz. Bizler de Belediye Başkanımız Sn. Yücel Çelikbilek‘in öncülüğünde radyoculara ve bu tarz organizasyonlara destek olmaya devam edeceğiz. Oscar ödül töreninin hayırlı ve Uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

4 Mayıs’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek ödül töreninde Yılın Radyo İstasyonu, Yılın Yabancı Müzik Radyo İstasyonu, Yılın Radyo Programı,   Yılın Radyo Haber Spikeri, Yılın Radyo Genel Yayın Yönetmeni, Yılın Radyo Prodüksiyon Elemanı, Yerel , Yılın Radyo Sosyal Etkinlik Projesi, Yılın En İyi Kültür Sanat Programı, Yılın Radyo Konuk Programı, Yılın İnternet Radyosu kategorilerinde ödüller sahibini bulacak.

Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından sonra erdi.

Üniversite Medya Birliği’nin yaptığı görüşmeleri, iş ortaklıklarını, üye kulüplerin etkinliklerini, medya sponsorluklarını, iş ortaklarının düzenlediği organizasyonların haberini yapar. Üniversite öğrencilerini ilgilendiren her konuda ÜMB bloga içerik üretir. Medya ve iletişim sektöründen alanında uzman kişiler ile röportajlar yapar. Sektörün öncü kişilerinin katıldığı workshoplar düzenler.

CEVAP VER

20 − 3 =